Ung på Kalvøya

unge_til_spekter_586Er du «ung voksen», sitter i menighetsråd eller bispedømmerød og har lyst på inspirasjon og opplevelser på Kalvøya i sommer? Da kan du slå til på tilbudet som kommer her…

Tidligere publisert på kirkeaktuelt.no

Kirkerådet inviterer unge mellom 18 og 30 år, som er valgt inn i menighetsråd eller bispedømmeråd, til festivalen Spekter, på lørdag 25. juni. Der arrangeres inspirasjonssamlingen Kirke 18-30. Tema er «å være livsnær, relevant og tilgjengelig kirke med unge voksne».

Mange unge i råd og utvalg
– Det er utrolig flott at over 500 unge voksne sitter i menighetsråd og bispedømmeråd, sier Kjersti Kolbjørnsrud begeistret, hun er seniorrådgiver i Kirkerådet.

I invitasjonen til samlingen Kirke 18 -30 på Spekter står dette;
Kirkerådet gir deg et gratis dagspass (eller to, om du vil ha med deg en venn!) som gjelder fra kl. 13 og ut dagen. Da får du med deg inspirasjonssamlingen Kirke 18-30, seminarer og workshops på Tros:spekter, gudstjeneste, konsert med Samuel Ljungblahd og hagefest.

Livsnær, relevant og tilgjengelig kirke
-Det finnes ulike tilbud og samlinger for barn, konfirmanter, engasjerte i organisasjoner, ungdomsdemokratiet og samisk konfirmantleir. Men det finnes ikke noen form for inspirasjonssamlinger i regi av Den norske kirke for unge voksne, som er aktive innen vår rådsstruktur. Vi inviterer derfor til en møteplass for inspirasjon med unge voksne i kirken, fortsetter seniorrådgiveren.
-I tillegg til å legge til rette for et innhold som styrker fellesskapet mellom unge voksne i kirken og påfyll for den enkelte, er dette deltakere som bidrar med sine innspill til utvikling av kirken. Vi ønsker at de deler sine erfaringer og blir inspirert til fortsatt engasjement der de er, legger Kolbjørnsrud til.

Hva er Spekter?     
24.-28. juni 2016 arrangeres festivalen SPEKTER for første gang. Det er en økumenisk festival for ungdom og unge voksne i kirken og KFUK-KFUM er initiativtaker til festivalen på Kalvøya i Bærum. Festivalen erstatter TT-Tenåringstreff, som har vært arrangert på Gjøvik åtte ganger siden 2007. Foruten navnebytte og arenabytte, tar Spekter sikte på å nå enda bredere ut, ikke minst blant unge voksne.

  • Les mer om hva Kirke 18-30 er på www.kirke18-30.no
    Dersom du vet om noen i målgruppen for inspirasjonssamlingen som ikke har fått denne invitasjonen, ta kontakt med Kjersti Kolbjørnsrud i Kirkerådet, kk768@kirken.no
Denne artikkelen er i kategorien Kirke 18-30, Relasjoner og fellesskap.