Om Kirke 18-30
"Aldersgruppen 18-30 skal erfare at kirken er relevant, livsnær og tilgjengelig gjennom relasjonsbygging, gode fellesskap og ord og sakrament” (fra visjonsdokumentet til Den norske kirke). Les mer om Kirke 18-30Følg oss på Facebook!
Nåde er – samtale mellom unge voksne
"Nåde er" er et konseptet for sette temaet "nåde" på dagsorden med unge voksne.Last ned ressursheftet her eller Les mer om "Nåde er" her .Artikler fra andre nettsteder
Usosiale medier?
I dag er vi så pålogget at vi nesten alltid er tilgjengelige. Hvordan påvirker sosiale medier psykisk helse blant unge voksne?
Landets første lærling i barne- og ungdomsarbeid i kyrkja
Førde kyrkje hadde Annika Solheim som lærling hos seg i to år. Så vidt dei veit er ho den første ungdomen som har tatt lærlingetida si som barne- og ungdomsarbeidar i kyrkja.
Språkkafe som møteplass
– Det viktigste er at vi blir kjent med nye mennesker, sier Henok (23). Annenhver mandag samles rundt 60 personer til språkkafe i Uranienborg menighet.
Podcast om tro og populærkultur
I podcasten Kulturmisjonen tar «to prester og en bokmann» teologien ut av kirkerommet og inn i populærkulturen. Les mer
Tilbud til unge voksne med sorg
Studentprestene i Oslo tilbyr nå sorggrupper for studenter og unge voksne i hovedstaden. Les mer
Fullt hus på ”Uro i Paulus”
Prestene Ingrid Nyhus og Ole Andreas Holen arrangerer månedlige samtalekvelder om uro. Les mer
Hva betyr nåde i vår tid?
Må vi være superhumans for å klare oss i vår tid? Er jeg god nok, flink nok, smart nok, pen nok? Hva må til for at vi skal leve med oss selv og ha krefter til å leve for andre?
#10godegrunner til å gå på gudstjeneste – også i sommer!
Søndag klokka 11. Mandag kveld, onsdag formiddag, fredag ettermiddag, på leir, sommerstevne eller festival. Les mer
Hvor viktig er felles livssyn i et parforhold?
– Jeg har alltid visst at jeg ønsket meg en partner som deler min tro, sier Bjarte. Les mer
Norske forfattere skriver om Nåde
På oppdrag fra Den norske kirke har tre kritikerroste norske forfattere skrevet om temaet Nåde. Les mer
Tema: medvandring – gå veien sammen
– Under studietiden utviklet jeg meg intellektuelt. Jeg innså at hvis jeg ville at Jesus skulle være en viktig del i livet mitt, måtte jeg utvikle troen også, sier Ingvill Humlebrekke. Det førte til at hun fikk en medvandrer.
Dåpssamtalen er noe av det viktigste en prest gjør
35.000 barn døpes hvert år i Den norske kirke. Før dåpen vil foreldre bli invitert til en dåpssamtale. Men mange kjenner på prestasjonsangst før en slik samtale. Hva om jeg ikke er kristen «nok»?
Nåde er – samtale mellom unge voksne
Hva betyr nåde i vår tid? Hva skjer med oss når vi begynner å snakke om nåde? Hvordan snakke om nåde i det offentlige rom? Konseptet Nåde er har blitt utarbeidet for sette temaet «nåde» på dagsorden med unge voksne. Nå er ressursheftet klart.
– Ta vare på mennesker med motor. De er gull!
I flere år har Knut Tveitereid jobbet med kristen ungdom og unge voksne. Han mener Den norske kirke gjerne kan la seg inspirere av kirkemiljøer som ”Fresh expressions” i England.
Eksistensielt bokbad
I Litterært skriftemål møter du forfattere som snakker om livets små og store spørsmål. Og får du ikke vært der, kan du høre det hele som podcast.
– Gud er jo gründer
Hva kan kirken lære om gründervirksomhet, nyskaping og nettverking for å inkludere, engasjere og å forstå unge voksne i en tid med store samfunnsendringer? Les mer
Ung på Kalvøya
Er du «ung voksen», sitter i menighetsråd eller bispedømmerød og har lyst på inspirasjon og opplevelser på Kalvøya i sommer? Da kan du slå til på tilbudet som kommer her…
Evangelisering via iTunes
– Skal vi nå den oppvoksende generasjon med Bibelens budskap, er nettbrett og smarttelefon en stadig mer aktuell plattform. Les mer
Digital faste – selvransakelse eller skryt?
Askeonsdag markerer starten på fasten. Hvordan kan det å avstå fra digitale medier og gjenstander være en aktuell form for faste for unge voksne? Hvordan kan man best mulig gjennomføre den? Vi har tatt en prat med to erfarne «fastere».
– Inkluder klimaansvar i teologien!
– Ungdom er ikke fremtiden, vi er nåtiden, sier miljøengasjerte Maria Saxegaard (21). Kirke18-30.no har tatt en nærmere kikk på hvordan kirken kan mobilisere unge voksne til etisk ansvar rundt miljøutfordringer – og omvendt.
– Et betydelig samarbeid mellom menighet og folkehøgskole
Norges Kristelige Folkehøgskolelag har undersøkt hva slags samarbeid som foregår mellom folkehøgskoler og lokale menigheter. Hvilke resultater fant de og hva er potensialet for menigheter, skoler og elever.
Ung og perfekt?
«Det er meg det er noe galt med». Slik tenker mange unge i dag. – Vær genuint interessert i barnet ditt, råder Finn Skårderud foreldre.
TID for fellesskap
– Det er viktig å tilby et fellesskap for unge voksne, men for å få til et godt fellesskap må man først få tak i nøkkelpersonene.
Kristendom i ny innpakning
I Øst-London strømmer flere hundre unge kreative mennesker til gudstjenester som minner mer om rockekonserter enn søndagsmesser.
Ulike vegar inn i den kyrkelege arbeidsmarknaden
Dei som ser for seg eit yrkesliv innanfor kyrkja, har ulik veg inn til kyrkjeleg utdanning og jobb.
Treffer unge svensker fra sykkelsetet
Da Svenska kyrkan i Oslo ville oppsøke unge svensker i byen, kjøpte de seg en trehjulssykkel med lasteplan. Les mer
– Kirken har lavere terskel enn et Nav-kontor
May Bente Anita Jønsson Botnvik mener kirken kan tilby en trygg møteplass for unge som er arbeidsledige. Les mer
Poserer i presteskjorte på sosiale medier
– Når prestene er på Instagram, viser det at vi ønsker å være der de unge er, sier Ingrid Nyhus, prest i St. Jakobprosjektet. Hun mener kirken i framtida må beherske sosiale medier.
Positivt møte med kristen tru
Sekularisert ungdom som har gått på ein kristen folkehøgskole, meiner dei vart styrkte som menneske av å møte eit trusfellesskap. Det viser ein ny studie. Les mer
Konsert for Gud og hvermann
På Majorstua trekkes unge voksne til kirken for å gå på konsert. Les mer