Alle hjerters dag

Gjennom satsningen Kirke 18-30 er vi opptatt av spørsmålet: «Hvordan kan aldersgruppen 18-30 erfare at kirken er relevant, livsnær og tilgjengelig gjennom relasjonsbygging, gode fellesskap og ord og sakrament?»

Majorstua Pluss har arrangert alternativ valentinsfeiring og på spørsmål om det behov for et slikt konsept, svarer prest Camilla Oulie Eskildsen: «Ja. Vi fikk overraskende mye god respons fra unge voksne på konseptet. Det var helt tydelig at dette møter et behov. Det virker som om det treffer noe, en lengsel, et ønske om annerledes fellesskap og kanskje også kirkelig arrangement uten fokus på par/kjernefamilie/barn. Responsen fra gjester, medarbeidere og andre ga oss opplevelsen av at dette virkelig treffer et behov hos unge voksne og at det var en klar suksess å ta et kommersielt konsept som Valentine og fylle det med nytt ikke-kommersielt innhold, utvide det til noe mer.»

Kirkerådet har i samarbeid med andre fagmiljø utarbeidet forslag til en fellesskapskveld som kan arrangeres på Valentinesdagen.

Under finner du forlag til program, rammer og ressurser til gjennomføring av «Alle hjerters dag».